Just nu: IKEA:s bärkasse hetaste designprylen

Förknippar du Ikea med kläder och one-of-a-kind sneakers? Inte? Då är det dags att tänka om. 

Det är inte bara svenskar som gillar möbelvaruhuset Ikea. För några veckor sedan lanserade franska designmärket Balenciaga en egen 20 000-kronors modell av den populära bärkassen FRAKTA.

Likheterna är slående, men huruvida Balenciaga verkligen fått sin inspiration från den svenska möbeljätten har företaget inte kommenterat.

The Sun påpekar dock att det, trots likheterna, finns vissa skillnader mellan Balenciagas väska och Ikeas kasse. Den blå märkesväskan är i läder och har dragkedja, medan Ikeas kasse är i plast och saknar dragkedja. Dessutom saknar Balenciaga Ikeas logotyp på handtagen, och istället har den en guldfärgad Balenciaga-stämpel.

Till vänster, Ikeas bärkasse FRAKTA för 5 kronor, till höger Balenciagas snarlika modell för cirka 20 000 kronor.

Uppståndelsen kring Balenciagaväskan har gjort att andra designers apat efter och Instagram svämmar nu över av ”gör-det-själv”-tips på hur du kan förvandla en FRAKTA-kasse till nya, smarta prylar. Allt från kepsar, gasmasker och sneakers till stringtrosor, skyddsvästar och shorts har fiffiga designers kommit på.

Nyligen såldes en baseballkeps gjord av tre FRAKTA-kassar för $250, cirka 2 200 kronor. Bra förtjänst med tanke på att kassarna kostar 5 kronor styck.

Vill du anta utmaningen? Här är fler kreativa förslag på vad du kan göra av en FRAKTA-kasse:

En skyddsväst gjord av blå- och gul FRAKTA-kasse. Foto: vandythepink

 

Blå bikinin med Ikea-logo. Foto: Okänd

 

Kepsar med logo. Foto: Chinatownmarket

 

Skyddsmask. Foto: Zhijunwang

 

Shorts eller badbyxor. Foto: Followushi

 

Sneakers. Foto: Studiohagel

 

Armbandsur. Foto: Triwa

 

Underkläder. Foto: Okänd.

Dela gärna artikeln med dina vänner så kanske ni kan komma på den ultimata Ikea-produkten!

Vem vet, det kanske blir varuhusets storsäljare?

Den 26 maj är det dags för final i Champions League. Förutom äran och en snuskigt stor summa pengar får vinnande lag höja pokalen alla fotbollsfantaster bara kan drömma om. Men visste du att..