Världens dyraste Fidget spinner till salu

Fidget spinners är leksaken alla vill ha. Men den som vill köpa den här deluxe-varianten får hosta upp betydligt mer än vad som ryms i spargrisen.

Den lilla, beroendeframkallande gadgeten som du snurrar mellan tummen och pekfingret och som kostar runt 100-lappen, har blivit en internationell bästsäljare.

Produkten beskrivs som ”perfekt för dig som är rastlös och har svårt att fokusera utan att ha något att pilla med” och är populär bland både barn och vuxna.

Några som hoppat på trenden och förstått Fidget spinnerns storhet är ryska juveltillverkaren Caviar som har tagit fram en egen version – i guld.

Världens dyraste Fidget spinner. Foto: Caviar-phone.ru

Knappt 1 miljon rubel, eller 143 495 svenska kronor får den som är intresserad av att köpa den förgyllda leksaken slanta upp.

För den summan får du en Fidget spinner som har ett överdrag av 100 gram guld och som har Caviars klassiska signaturlogo ingraverad.

På Caviars hemsida beskrivs gadgeten som ”unik”, ”briljant” och ”modern” och ska passa den medvetna konsumenten. Dessutom är den ett ”bra presentalternativ, imponerande och minnesvärt tillbehör för den som har allt.”

För den som kan nöja sig med ett billigare alternativ har Caviar tagit fram ytterligare tre modeller. Den något mindre exklusiva versionen kostar blott 99 000 rubel, eller 13 760 kronor. För det får du en fidget spinner med ett överdrag av guld, Swarovskikristaller samt  Caviars egen signaturlogo graverad i mitten.

Caviars Fidget spinner med Swarovskikristaller. Foto: Caviar-phone.ru

De två ”budget varianterna” är snäppet billigare och kostar endast 14 900 rubel, drygt 2000 kronor styck. Den ena har ett överdrag av guld men istället för diamanter är de tre sidorna täckta av emalj i färgerna rött, vitt och blått som ska symbolisera den ryska flaggan.

Ryska flaggans färger pryder en av de fyra produkterna. Foto: Caviar-phone.ru

Den andra budgetvarianten är tillverkad av kolfiber men istället för Caviars signaturlogo har företaget valt en dödskalle som motiv.

Runt 14 900 rubel, drygt 2000 kronor styck kostar ”budgetvarianten” i kolfiber. Foto Caviar-phone.ru

Är det helt galet eller känner du någon som skulle köpa en Fidget spinner för över 100 000 kronor? Dela gärna artikeln på Facebook och tagga den personen i inlägget.

 

Den 26 maj är det dags för final i Champions League. Förutom äran och en snuskigt stor summa pengar får vinnande lag höja pokalen alla fotbollsfantaster bara kan drömma om. Men visste du att..